Osteopaat Ronald Snoeren D.O. - M.R.O

Welkom op de website van de Osteopathiepraktijk Ronald Snoeren. Ronald Snoeren is een geregistreerd osteopaat en zal u via deze site introduceren in de wereld van osteopathie.

U krijgt een indruk over wat osteopathie inhoudt en voor wat voor een soort klachten u bij een osteopaat terecht kunt.

Een kort woordje over Ronald Snoeren. Na mijn middelbare school wilde ik een medische studie volgen en daarbij zoveel mogelijk raakvlakken met de sport hebben. Uiteindelijk heb ik toen gekozen voor de opleiding voor fysiotherapie te Heerlen die ik in 1993 afrondde. Vanaf 1 september 1993 ben ik werkzaam geweest in een particuliere praktijk voor fysiotherapie te Kerkrade. Vanwege de zoektocht naar meer kennis heb ik in 1999 de studie voor manuele therapie afgerond. Deze opleiding heb ik gevolgd aan de Stichting Opleiding Manuele Therapie (S.O.M.T.) te Amersfoort.

Na een aantal jaren als fysio- en manueel therapeut gewerkt te hebben gaf dit werk te weinig voldoening. Dit omdat ik het lichaam niet alleen symptomatisch wilde behandelen. Het zoeken naar de oorzaak van een klacht intrigeerde mij.

Om die reden besloot ik de 5-jarige opleiding osteopathie te volgen. Deze opleiding heb ik gevolgd aan de International Academy for Osteopathy (I.A.O.) in Gent (België).

Door het afstuderen aan de I.A.O mag ik de titel D.O. (diplomated osteopath) gebruiken. De toevoeging - M.R.O. (member of the registrated osteopaths) wordt na toetsing toegekend door het N.R.O. (Nederlands Register voor Osteopathie). Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen bij uw zorgverzekering in aanmerking voor vergoeding. Een verplichting van het N.R.O is dat er ieder jaar nascholing moet worden gevolgd.

Nadat ik afstudeerde aan de I.A.O. startte ik met een eigen praktijk voor osteopathie in Kerkrade. Aan de samenwerking met huisartsen en andere medische beroepsuitoefenaars hecht ik veel belang. Multidisciplinaire samenwerking komt immers ten goede aan de patiënt.

Vanaf 2010 heb ik diverse malen de nascholing gevolgd aan het instituut voor geïntegreerde technieken, de methode de Bakker.